OVER MIJ


Welkom bij Nynke Ybema Craniosacraaltherapie & Energetische Therapie

Al ruim 25 jaar richt ik mij op persoonlijke ontwikkeling. Ik was en ben nog altijd enorm gemotiveerd om mijn aandeel in de patronen in mijn familie, relaties en inmiddels ook onze samenleving zo veel mogelijk aan te gaan en te helen in plaats van het te negeren of te onderdrukken.

“Wees de verandering die je in de wereld wilt zien” (Gandhi) resoneert daarom ook enorm met mij.

Het begon voor mij ooit met cognitieve gedragstherapie. Dit heeft mij veel inzichten opgeleverd, maar na een aantal jaar merkte ik dat het krijgen van inzichten alleen niet genoeg was. Bepaalde patronen waar ik met mijn ratio geen controle op bleek uit te kunnen oefenen bleven zich herhalen. Wat nu?

Ik bleef het eerst toch maar vanuit mijn ratio proberen, koos steeds een andere invalshoek, ik kende immers niks anders. Positief denken (wat bij anderen wel lukt dat kan ik ook!), er steeds weer vol goede moed tegenaan gaan, me aanpassen aan hoe het lijkt te horen, mezelf veroordelen als ik me down, gefrustreerd en/ of verdrietig voelde, afleiding zoeken etc.

Ik deed van alles, behalve ruimte geven aan al mijn gevoelens. Dit vermeed ik onbewust. Alleen de positieve gevoelens mochten er zijn.
Steeds vaker voelde ik me onzeker en alleen. Ik zat door het volhouden (‘sterk zijn’) van mijn toenmalige manier van leven volledig in de ‘survivalmodus’. Ondertussen had ik me, uit zelfbescherming, zo verhard, dat ik nog amper bij mijn gevoel kon.
Uiteindelijk resulteerde dit in een burn out.

In de herstelperiode hiervan realiseerde ik mij dat ik het einde had bereikt van wat ik met alleen mijn ‘weten en controleren via mijn ratio’, zoals ik dit op dat moment toepaste, kon beïnvloeden. Ik ben me, na een periode van echt niks meer kunnen, steeds meer op mijn ‘voelen’ gaan richten en dit doe ik tot de dag van vandaag, omdat het werkt!

Vanaf dat moment doe ik vooral dat waar ik me goed bij voel en wat mij aanspreekt. Ik raakte geïnteresseerd in het zelfhelend vermogen van mijn lichaam en leerde over energetische heling, deed de opleidingen Reiki l & ll en Tesla Metamorphosis en merkte dat ik hier steeds gevoeliger voor werd. Daarnaast deed ik aan Tension Releasing Exercise, om op actieve wijze lichamelijke spanning te ontladen.

Ik raakte hierdoor steeds meer geïnteresseerd in het onderbewustzijn, waar onze patronen en overtuigingen zich bevinden, en ontdekte dat 95% van ons leven gestuurd wordt vanuit dit onderbewustzijn. Wat een openbaring!

Hoe kom ik hier dan bij? Ik onderging zelf vele malen energietherapie en leerde de Access Consciousness Bars en Processen kennen. Hierna ben ik de opleidingen Lichaamsgerichte Therapie, Craniosacraaltherapie en Somatic Experiencing gaan doen, omdat werken met het lichaamsbewustzijn mijn andere kennis perfect aanvult. Via je lichaam, in aarding, ontspanning en overgave naar wat zich aandient, kom je bij je gevoel en je onderbewustzijn uit. Dit, in combinatie met je bewuste intentie om te veranderen, vormt de sleutel op weg naar heling.
Door alle ervaringen, therapieën en opleidingen is mijn leven blijvend zoveel lichter en positiever geworden en mijn ratio heeft hier ook een rol in, nu ondersteunend i.p.v. overheersend. Dit gun ik jou ook.

In 2019 ben ik daarom mijn eigen praktijk NYCE, Nynke Ybema Craniosacraaltherapie & Energetische Therapie, gestart. Een droom die uitkwam.

Mijn stijl als therapeut is nuchter, intuïtief, aardend, respectvol, in verbinding, oordeelloos en resultaatgericht. Ik bied liefdevol ruimte aan dat wat zich bij jou aandient en nodig je uit om dat wat graag jouw aandacht wil er te laten zijn. Daarnaast bewaak ik je helingsproces.
Mijn kennis en expertise binnen de logopedie, urologie, gastro-enterologie, gynaecologie en jeugdgezondheidszorg blijken in de praktijk een welkome aanvulling. 

Ik streef ernaar om, door middel van o.a. Lichaamsgerichte Therapie, Bewustzijnscoaching, Craniosacraaltherapie en Energetische Therapie, jou als cliënt op praktische wijze te ondersteunen. Ik nodig je uit om je open te stellen voor wat er leeft in jouw onderbewustzijn. Door dit te erkennen, te accepteren en te doorvoelen komt jouw genezing op gang en laat het jou los.
Zo laat je je emotionele ballast definitief achter je en voel je je steeds veerkrachtiger, lichter en meer jezelfT

Maak een afspraak

Wil je graag een afspraak maken of heb je vragen, dan kun je me bereiken door het contactformulier in te vullen.
Dan neem ik z.s.m. contact met je op.

NYCE – Nynke Ybema Craniosacraaltherapie & Energetische Therapie
Maartensdijk (UT)

KvK   : 80156223
BTW : NL003404251B40