BLOG

WIST JIJ DAT…

Je je dagelijkse stress kan ontladen door met je blote voeten op de aarde/ het gras te gaan staan? Zo wordt alle opgebouwde spanning op een natuurlijke manier afgevoerd. Het werkt meteen en hoe langer je contact met de aarde maakt hoe beter dit is. Het heeft een gunstig effect op je humeur, op wat je aan kunt (emotionele ruimte), je gezondheid, je slaappatroon etc.

Wij mensen zijn elektrische wezens, we geleiden elektriciteit getuige oa de schok die je krijgt als je iemand anders of iets van metaal aanraakt als je statisch geladen bent en wat er met je haar gebeurt als je er een ballon langs wrijft.

In ons, vaak gejaagde, bestaan nemen mensen nauwelijks tijd om te aarden. Het is ook weinig bekend wat het voor je doet, terwijl het notabene gratis is.

We wonen in een geïsoleerd huis, hebben schoenen aan, zitten veelal binnen ivm werk of school en als we bv buiten wandelen of sporten zijn we door onze schoenen en andere beschermende kleding vaak helemaal afgeschermd van contact met de aarde.
Ook zijn veel tuinen zijn volledig bestraat, omdat dat in onderhoud scheelt.

“The Earthing Movie: The Remarkable Science of Grounding” geeft je hier meer informatie over.

TRIGGERS

Wat is een trigger?
“Een elektrisch signaal dat een bepaalde gebeurtenis start.”

“Een mechanisme dat een proces in gang zet.”

Triggers tonen ons op welke gebieden in ons onderbewustzijn we nog emotionele bagage hebben die om onze aandacht vraagt. Iedereen ervaart triggers.

Je kunt hierbij denken aan dat je buitenproportioneel boos/ verdrietig/ angstig reageert op iets dat iemand zegt of doet, een naaste, collega of ex die je irriteert (dwz je steeds opnieuw triggert), opmerkingen die je maakt waar je achteraf spijt van hebt, bepaalde situaties in je leven die zich steeds herhalen etc.

Steeds meer cliënten realiseren zich dat ze alleen zichzelf kunnen veranderen en dat de gedachte “als hij/ zij nou gewoon even … zou doen, dan komt alles goed” maakt dat ze de macht over òf de gewenste verandering zal optreden bij (de vrije wil om het wel of niet te doen van) een ander leggen. Buiten henzelf dus.
 
Ben jij er ook klaar voor om dmv Lichaamsgerichte Coaching, Bewustzijnscoaching en/ of Energietherapie bepaalde triggers in jouw leven aan te pakken? Maak dan nu een afspraak.

WIST JE DAT 95% VAN JE LEVEN WORDT GEREGELD VANUIT JE ONDERBEWUSTZIJN?

Je onderbewustzijn is geprogrammeerd door middel van overtuigingen die je van kleins af aan gevormd hebt. Deze zijn onbewust en hebben je geholpen om te overleven.
Nu je ouder bent kunnen sommige overtuigingen tegen je (gaan) werken.

Zo houden heel veel mensen (onbewust) niet van zichzelf. Ook al geef je bewust veel om jezelf, je merkt dat je jezelf steeds weer saboteert.
Voorbeelden hiervan zijn verslavingen, overgewicht, moeite met relaties etc.

Je vraagt jezelf af: waarom werk ik mezelf tegen?
Voornemens die niet uitkomen worden meestal veroorzaakt door zelfsabotage vanuit de programmering in je onderbewustzijn.

Wilskracht helpt hier onvoldoende. Het zit hem o.a. in je impulsen, dat wat je doet en zegt zonder er eerst over na te denken. De impuls waardoor je die sigaret pakt, het glas wijn inschenkt of de koelkastdeur opentrekt op zoek naar… tja wat eigenlijk?
Dat je die man die jou zo naar heeft behandeld al weer een berichtje hebt gestuurd… 
Je onderbewustzijn blijft simpelweg zijn programma uitvoeren.

Wat helpt wel?
Het is van het allergrootste belang om de onbewuste en tegenwerkende overtuigingen in je onderbewustzijn te herprogrammeren.
Zo maak je een einde aan zelfsabotage en laat je je enorme innerlijke kracht voor je werken.

Lichaamsgerichte Coaching, Bewustzijnscoaching en Energietherapie helpen hier goed bij.

SPONTANE GENEZINGEN

Het Institute of Noetic Sciences heeft een database van meer dan 3.500 gedocumenteerde en verifieerbare gevallen van vaak levensbedreigende ziekten die allemaal spontaan zijn verdwenen. Artsen kunnen niet verklaren hoe het kan wanneer iemand spontaan geneest. Ze noemen het een medisch wonder, toeval of denken dat hun tests misschien niet helemaal goed gegaan zijn.

Men is op onderzoek gegaan naar antwoorden en stuitte op het werk van Dr. Lissa Rankin. Ze heeft heel veel spontane genezingen onderzocht en heeft ontdekt dat dingen zoals liefde, dankbaarheid en plezier je lichaam kunnen genezen.

Lissa was eerst een gewone, traditioneel opgeleide arts, die niks moest hebben van alternatieve methodes, totdat ze zich realiseerde dat de westerse geneeskunde niks deed met de dingen die ons zelfhelend vermogen activeren. Ze vroeg zich af hoe het kon dat mensen die ogenschijnlijk alles goed doen – gezond eten, mediteren, niet roken, geen alcohol drinken, die sporten, genoeg slapen – toch ziek worden. Want als zelfs deze mensen ziek worden, hoe kunnen mensen die minder gezond leven dan nog beter worden?
Wat is het puzzelstukje dat ontbreekt?

Daarom ging ze haar patiënten dingen vragen als: “Wat heeft je lichaam nodig om te genezen?” Ze verwachtte dat men zou zeggen: “Een beter medicijn”, maar ze kreeg heel andere antwoorden namelijk dingen als: “Ik moet stoppen met mijn stressvolle baan” of “Ik moet stoppen met mijn ongelukkige huwelijk” of “Ik moet nu echt gaan doen wat ik echt leuk vindt.” Sommigen gingen hun zelfbedachte oplossingen toepassen en daar vonden de spontane genezingen plaats. Lissa met haar sceptische houding snapte niet wat er gebeurde. Hoe kan stoppen met je baan, je lichaam genezen? Hier had ze niks over geleerd tijdens haar 12 jarige medische opleiding. Ze had haar patiënten alleen maar een paar vragen gesteld die hen blijkbaar in contact brachten met hun zelfhelend vermogen. Wisten deze patiënten zelf wat hun lichaam nodig had om te kunnen genezen of hadden ze gewoon stomweg geluk dat ze spontaan genazen?

Lissa is de archieven in gedoken om te kijken wat er in de documenten van deze 3.500 patiënten stond die spontaan genezen waren. Patiënten met terminale kanker, hiv, blindheid, hartfalen, diabetes, auto-immuun ziektes, botziektes waarbij je botten spontaan breken en waarvoor de medische wetenschap geen oplossing heeft enz. Er stond van alles in, maar niet wat die patiënten zelf gedaan hadden waardoor ze genezen waren.

Je kunt invloed hebben op je genezingsproces.
Ze kwam in contact met Kelly Turner, auteur van het boek ‘Radicale Remissie’ die terminale kankerpatiënten had onderzocht die spontaan waren genezen, dus zonder enige vorm van reguliere behandeling. Artsen praten er niet over, maar Lissa wilde weten wat die patiënten hadden gedaan waardoor zij waren genezen. Het bleek dat hun genezing niet was gekomen door de medische ingrepen, maar voornamelijk door emotionele en spirituele dingen in hun leven te veranderen.

Ze ontdekte 9 kenmerken:

1. Ze hebben radicaal hun dieet veranderd.

2. Ze namen eigen verantwoordelijkheid over hun genezing.

3. Ze volgden hun intuïtie.

4. Ze versterkten hun immuunsysteem door het innemen van kruiden en voedingssupplementen.

5. Ze begonnen met het loslaten van onderdrukte emoties.

6. Ze zorgden voor meer positieve emoties.

7. Ze omarmden sociale steun.

8. Ze hielden zich meer bezig met spiritualiteit.

9. Ze hadden een belangrijke reden om voor te leven.

Wat is het mechanisme wat daarachter zit en deze resultaten tot gevolg heeft?
Dat is de amygdala. De amygdala is een amandelvormig plekje in je hersenen wat betrokken is bij het aansturen en verwerken van verschillende emoties. Angst is bijvoorbeeld één van de emoties die de amygdala reguleert. Het is een soort van ingebouwd alarmsysteem dat je waarschuwt of je moet vechten of vluchten. Niet alleen bij stressvolle situaties op je werk, maar ook bij elke angstige gedachte die je hebt, elke keer dat je je zorgen maakt, je emoties opvreet, boos wordt of wanneer je je aangevallen voelt door andere mensen. Al deze gedachten ziet je lichaam als stress. Bij alles wat je denkt, voelt of ervaart creëer je ofwel een stressrespons die de neiging heeft om ziekte te creëren, of een ontspanningsrespons welke ziekte behandelt. Als je dus een patiënt vraagt wat hij volgens hem moet doen om te genezen en die persoon zegt “ik moet ontslag nemen” dan zegt hij dus eigenlijk dat zijn werk zijn amygdala elke dag triggert, hem veel stress geeft en hem ziek gemaakt heeft. In plaats van dan maar allerlei medicijnen in te nemen tegen bijvoorbeeld hoofdpijn, hoge bloeddruk om de symptomen te onderdrukken is het beter om de oorzaak van de stress weg te nemen en te onderzoeken wat de dingen in je leven zijn die jouw amygdala steeds triggeren. Ons lichaam weet hoe het zichzelf kan genezen en doet dat elke dag. Wat het genezingsproces heel vaak blokkeert of tegenhoudt zijn onze gedachten en overtuigingen.

Wat super belangrijk is om te weten, is dat dit mechanisme alleen werkt wanneer je lichaam ontspannen is. Je lichaam geneest niet wanneer het gestresst is. Wil je genezen dan is het noodzakelijk dat je lichaam zo ontspannen mogelijk is.

Lichaamsgerichte Coaching, Bewustzijnscoaching en Energietherapie helpen hier goed bij.

PLEISTERS

Over hoe de gezondheidszorg nu werkt, hoe het eigenlijk zou moeten zijn en de mogelijkheid tot transformatie:

Als we een wond krijgen, plakken we daar een pleister op.
De pleister heelt de wond niet.
De pleister zorgt ervoor dat de wond in de acute situatie beschermd wordt.
De wond heelt van binnenuit, onder de juiste omstandigheden.
Als we pleisters blijven plakken, belemmeren we de heling van de wond.

In de medische wereld is er vaak sprake van pleisters plakken.
En in acute situaties kan dat belangrijk zijn.
In de psychische hulpverlening is er ook vaak sprake van pleisters plakken.
En in acute situaties kan dat belangrijk zijn.

Ingezette behandelvormen hebben op korte termijn een positief effect.
Er wordt een nieuwe strategie aangeleerd.
En die werkt.

Maar als er weinig aandacht is voor de reden achter de ‘ongewenste’ strategie en de functie
van die strategie, zal het probleem blijven voortbestaan óf zich opnieuw aandienen.
Omdat de nieuw aangeleerde strategie een pleister is.
De strategie wordt een probleem an sich.

En als de ene pleister niet (meer) werkt, plakken we er een nieuwe op. Of er overheen.
En onder al die pleisters ettert en woekert de wond verder.
Steeds dieper. Steeds minder zichtbaar.

Maar dat wat eruit moet zoekt een uitweg.
Desnoods via het fysieke lichaam.
Zo kunnen psychische wonden uiteindelijk tot fysieke klachten leiden.

Ook in het wereldwijde crisisbeleid zie ik veel pleisters.
Er wordt gefocust op symptomen.
Oorzaken worden genegeerd.
Echte oplossingen worden geridiculiseerd of verboden.

Het probleem wordt geïsoleerd.
De mens wordt geïsoleerd.
En de verbinding raakt verloren.

Een wond heelt niet door afdekken, afplakken of negeren.
Een wond heelt door aandacht, lucht en licht.
Voor de wond èn voor de mens die de wond draagt.

Heling ontstaat door gezonde nieuwsgierigheid.
Heling ontstaat door erkenning.
Heling ontstaat door authenticiteit.
Heling ontstaat door openheid.
Heling ontstaat door compassie.
Heling ontstaat door eerlijkheid.
Heling ontstaat door waarheid.
Heling ontstaat door transparantie.
Heling ontstaat door menselijkheid.
Heling ontstaat door keuzevrijheid.
Heling ontstaat door zelfbeschikking.
Heling ontstaat door contact.
Heling ontstaat door afstemming.
Heling ontstaat door bekrachtiging.
Heling ontstaat door autonomie.
Heling ontstaat door verbinding.

Heling ontstaat door heelheid.
En heelheid ontstaat door heling.

Door ruimte te geven aan dat wat gezegd wil worden.
Door ruimte te geven aan dat wat gehoord wil worden.
Door ruimte te geven aan dat wat gezien wil worden.
Door ruimte te geven aan dat wat verstopt, onderdrukt of verzwegen is.

Zonder oordeel.
Zonder beoordeling.
Zonder veroordeling.
Zonder te willen controleren, beheersen of dwingen.

In die zin zie ik deze crisis als een mogelijkheid tot transformatie.

Een holistische kijk op het leven.
Een holistische kijk op psychische problematiek en thematiek.
Een breder perspectief.
Niet symptoomgericht.
Niet beperkend.
Mensgericht.
Waardegericht en open!

Bron: Mariëlle Van Heugten

Maak een afspraak

Wil je graag een afspraak maken of heb je vragen, dan kun je me bereiken door het contactformulier in te vullen.
Dan neem ik z.s.m. contact met je op.

NYCE – Nynke Ybema Craniosacraaltherapie & Energetische Therapie
Maartensdijk (UT)

KvK   : 80156223
BTW : NL003404251B40