LICHAAMSGERICHTE COACHING


“Luister naar het fluisteren van je lichaam, zodat het niet hoeft te schreeuwen”

Ons lichaam fungeert als een alarmsysteem dat signalen afgeeft als wij onszelf ongelukkig maken of in gevaar brengen.

Bij lichaamsgerichte coaching ervaar je dat de sleutel tot verandering zit in de combinatie van gevoel en inzicht. 
Alleen inzicht is vaak onvoldoende als er diep van binnen belemmerende gevoelens zitten. Begeleiding via gesprekken leidt tot meer inzicht en lichaamsgericht coachen gaat er van uit dat daadwerkelijke verandering, naast het mentale niveau, ook het niveau van voelen en lichaamsbewustzijn nodig heeft. Deze vorm van coaching is daarom een goede aanvulling op soorten persoonlijke begeleiding die voornamelijk op inzicht gericht zijn. Lichaamsgerichte coaching richt zich op begeleiding op fysiek, mentaal en emotioneel niveau.

Een lichaamsgericht coach begeleidt mensen naar een dieper lichaamsbewustzijn. Mogelijke (onbewuste) blokkades hierin worden onder begeleiding van de coach opgeruimd. Dit heeft als doel de levensenergie weer vrij te laten stromen. De vitaliteit kan dan weer toenemen en de verbinding met eigen autonomie en zijn wordt versterkt. Het doorvoelen, waarnemen en ervaren van het eigen lichaam heeft daarnaast een transformatieve kracht, waardoor de lichaamsgericht coach cliënten kan begeleiden naar daadwerkelijke verandering. Ook ondersteunt de lichaamsgericht coach cliënten in een beter contact met de eigen lichaamssignalen. Dit contact draagt bij aan een betere zelfzorg en de mogelijkheid richting te geven aan het eigen handelen. Door dit alles levert een lichaamsgerichte coaching een bijdrage aan jouw levensgeluk en levensenergie en daarmee een bijdrage aan jouw welzijn.

Bij Lichaamsgerichte Coaching is het belangrijk dat je comfortabele, loszittende kleding  draagt waarin je je makkelijk kunt bewegen.

Maak een afspraak

Wil je graag een afspraak maken of heb je vragen, dan kun je me bereiken door het contactformulier in te vullen.

Dan neem ik z.s.m. contact met je op.

NYCE – Nynke Ybema Craniosacraaltherapie & Energetische Therapie
Maartensdijk (UT)

KvK   : 80156223
BTW : NL003404251B40